Akumulatorski vrtalniki/vijačniki za vsakega mojstra

Akumulatorski vrtalniki/vijačniki so vsestransko orodje, brez katerega niti manjša popravila ne stečejo, kot bi bilo treba.

Dve orodji v enem

Za povsem enostavna dela, na primer namestitev zrcala ali polic, se vedno potrebuje dvoje: napravo za vrtanje in napravo za vijačenje. Ročno vrtanje lukenj je že dolgo preteklost, dobro pa vemo, da je tudi strojno vijačenje precej bolj zanesljivo kot ročno. Potrebujemo zgolj prave svedre in prave nastavke za privijanje, pa bo delo opravljeno hitro in enkrat za vselej. Še zlasti, če lahko v ta namen uporabite eno napravo, ki omogoča oboje. Prav zato so akumulatorski vrtalniki/vijačniki prvo orodje, ki je potrebno v vsakem domu.

MAKITA Akumulatorski vrtalnik-vijačnik DDF486RTJ

Akumulatorski vrtalniki/vijačniki vas rešijo bremena napajanja

Vrtanje in vijačenje v zaprtih prostorih niti ni težava, saj je običajno na voljo električno napajanje. Razen, če gre seveda za dela v novogradnji, kjer za električne inštalacije še ni poskrbljeno. Tako v tem primeru kot v primeru, da je treba kaj postoriti tudi zunaj, pa se obrestuje nakup akumulatorskega orodja. Tudi na dvorišču in na vrtu je treba marsikaj postoriti: sestaviti igralno hišico ali gugalnico za otroke, pritrditi lesene deske na ograjo, sestaviti leseno ogrodje za zaščito povrtnin …

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu?

Kot pri vseh drugih napravah velja, da vam bodo kakovostna orodja služila dolgoročno in jih boste lahko uporabljali dolga leta. Kakovost lahko garantira blagovna znamka, zato je bolje izbrati priznanega proizvajalca, pri katerem ne bo nikoli težav ne s popravili ne z rezervnimi deli. Pozorni bodite tudi na to, kakšna je baterija in kako dolgo je njeno polnjenje v razmerju s časom delovanja. Potem pa so tu še same karakteristike orodja: naprava naj ima vsaj dobro vpenjalno glavo, nadzor in prilagoditev števila vrtljajev, zaščito pred prahom in vodo ter LED lučko, s pomočjo katere boste bolje videli vijake.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.