Cene lesenih stopnic in lesenih ograj

Stopnice najdemo v vsakem domu, saj nam omogočajo prehod iz enega nadstropja v drugega, obenem pa našemu domu dajo neko toplino. Kljub temu da obstaja ogromno materialov iz katerih se stopnice izdelujejo pa je les še vedno številka ena v uporabnosti, zato je tudi na trgu največ ponudnikov z lesenimi stopnicami in lesenimi ograjami. Večina podjetij se ukvarja z izdelavo stopnic po naročilu, le redki imajo serijsko izdelavo stopnic kot tudi ograj.

Izdelava samih stopnic in ograje se prične s posvetovanjem z ponudnikom storitve, ter natančnimi meritvami na samem objektu, kjer se tudi določi obliko stopnic, le ta pa je odvisna od samega prostora, ki je na voljo, obenem pa moramo upoštevati tudi želje same stranke. Ogromno podjetij na strankino željo stopnice tudi izriše. Po opisanem sledi izdelava stopnic v delavnici, zaključi pa se s površinsko obdelavo, pri kateri se uporabljajo razni kvalitetni laki, olja, lužila. Na koncu pa seveda sledi še sama montaža stopnic.

Cene lesenih ograj in obenem tudi cene lesenih stopnišč so popolnoma odvisne od same zahtevnosti in obsega projekta. Cene lesenih stopnic so odvisne tudi od materiala, oziroma lesa, ki se uporablja, saj je cena lesa ponekod različna, pa tudi sama montaža nekaj stane. Cene lesenih stopnic najlažje izveste tako, da podjetju samemu pošljete povpraševanje in se potem dogovorite za sestanek, kjer se boste pomenili o obsegu projekta, materialu… Cene lesenih ograj so podobno kot tudi stopnice, odvisne od samega materiala, obsega projekta in samih želja stranke. Najbolje je, če pokličete v podjetje in se dogovorite za sestanek in dobili boste vse potrebne informacije.

This entry was posted in Dom. Bookmark the permalink.