Destinacija: Grški otoki

grski-otoki4Grški otoki so priljubljena počitniška destinacija za vse generacije. Starejši pridejo predvsem zaradi sprostitve ob morju, družine so navdušene nad otočki, ki nudijo prijetne počitnice tudi otrokom, mladi pa izkoristijo predvsem tiste destinacije, ki so znane po zabavah in nočnem življenju. Ni pomembno ali gre za maturantski ali absolventski izlet ali zgolj razuzdano druženje s prijatelji – grški otoki kot so Kos, Krf in Kreta slovijo ravno po ponudbi za mlade. Seveda pa nočno življenje ni vse, kar zanima mlade. Grški otoki ponujajo še obilico drugih stvari vezanih bolj za šport in rekreativce. Tako se tam lahko denimo tudi potapljate, plezate, surfate in še bi lahko naštevali.

Grški otoki tudi meka za surferje

Grški otoki so letos tudi moj počitniški cilj. S prijatelji se odpravljamo na Paros, ki je znan med ljubitelji surfanja, saj je v njegovi okolici vedno dovolj vetra. Tu se vsako leto odvija tudi svetovni pokal v surfanju. Odločili smo se za tako bolj backpackersko varianto. Nahrbtniki, šotor in kar pač potrebujemo za naš šport.

Paros je namreč drugačen kot drugi grški otoki, saj zaradi stalnega piša vetra ni namenjen sončenju in poležavanju na plaži. A tovrstni grški otoki naj kar ostanejo za vse tiste, ki si ne želijo aktivnih in adrenalinskih počitnic! Nobene potrebe ni, da bi na otok množično rinili turisti, ki jih surfanje ne zanima, saj bi to gotovo pokvarilo občutek, da je cel otok posvečen zgolj tistim, ki si želijo, da bi jim Eol pomagal napeti njihovo jadro.

Kaj pa zvečer, ko je treba jadro pospraviti? Menda je Paros odličen kraj za večerne surfarske zabave, ki trajajo pozno v noč, a na srečo niso primerljive s hrupnimi in nevarnimi norijami, ki jih nudijo drugi grški otoki. Tako se bomo naužili prav vsega, kar potrebujemo za vrnitev v dolgočasen delovni vsakdan.

grski-otoki3

This entry was posted in Potovanja and tagged , , . Bookmark the permalink.