Kako delujejo spominske kartice

drzalo-za-telefonKaj sploh so spominske kartice, gre za tiste majhne dodatke, ki jih v telefon vstavimo ob nakupu, nato pa nanje pozabimo dokler naprave ne menjamo. Micro SD kartica je vsekakor predmet, na katerega v vsakdanjem življenju velikokrat pozabimo, a bi nam brez njih bilo precej težko. Proizvajalci različnih naprav stremijo k tem, da bi naprave izdelali čim manjše, s tem pa trpi tudi količina prostega prostora na napravi, a s pomočjo majhne spominske kartice lahko prostor za odlaganje datotek na našo napravo enormno povečamo. Elektronski spominski mediji nas čakajo v različnih oblikah in velikostih, služijo pa različnim namenom.

Predstavljajte si naprimer to, da bi se morali vsako jutro znova naučiti vse stvari, prav taka težava se pojavlja z našimi napravami in računalniki, to pa lahko zaobidemo z različnimi »spomini«. Vzemimo za primer telefon, takoj, ko v vaš telefon vstavite SD kartice, začne le-ta tudi delovati. Vaš telefon bo avtomatsko začel brati podatke iz kartice. Svetujem vam, da ste še posebej previdni pri tem, ko vašo SD kartico odstranjujete iz telefona, saj lahko pride do izgube podatkov, najbolje je, če jo odstranite samo takrat, ko polnite vašo napravo. Najslabše je to, če kartico odstranite med prenašanjem podatkov, lahko se zgodi tudi to, da bodo vaši podatki uničeni.

Spominske kartice so zelo poceni dodatek za vaš mobilni telefon, prenosni zvočnik, mp3 predvajalnik ali pa katerokoli drugo prenosno napravo, ki ima možnost razširitve primarnega spomina s SD kartico. Le-te lahko kupite v katerikoli izmed trgovin z opremo za mobilne telefonijo, tam so vam na voljo tudi drugi dodatki kot so avto nosilec za telefon, power bank in tako dalje.

This entry was posted in Tehnologije and tagged , . Bookmark the permalink.