Kako najhitreje do uresničitve naših zamišljenih izdelkov?

3d-tisk-3Dostikrat se nam v glavi porodi kakšna ideja, ki bi jo radi delili tudi z drugimi ali pa si zgolj želimo, da bi ta ideja obstajala tudi v fizični obliki, da bi jo lahko uporabljali. Z vse naprednejšo tehnologijo je uresničitev ideje danes možna že na več načinov. V kolikor gre pri naši ideji za izdelek, se lahko obrnemo na 3D tiskanje, da nam to idejo kar »natisne«. Lahko pa si pomagamo tudi s silikonskimi kalupi, v katere preprosto vlijemo poljubno maso in ko se strdi, ven dobimo naš zamišljeni izdelek.

Silikonski kalupi so lahko narejeni po naših željah, lahko pa jih dobimo že na trgu, v kolikor le-ti že obstajajo. Če pa takšnih kalupov še ni, pa se lahko obrnemo na podjetja, ki jih izdelujejo. S temi kalupi si lahko precej enostavno in hitro naredimo zamišljene izdelke. Najbolj težavno pri tem je le to, da dobimo primeren in kakovosten kalup. Nato pa sledi preprostejši del. V kalupe vlijemo maso, počakamo, da se strdi in nato samo stresemo maso ven iz kalupa in tako dobimo naš zamišljen izdelek. Le-ta je lahko iz različnih materialov kot je na primer guma, vosek, plastika ali kaj drugega in pa narejen je lahko tudi iz različnih barv.

V kolikor pa se nam s tem ne da ukvarjati, lahko to preprosto naročimo pri kakšnemu podjetju, ki to ponuja ali pa se obrnemo na pomoč 3D tiskalnikov. Le-ti nam »natisnejo« željeni izdelek precej hitro in po nizkih stroških. Izdelek pa je lahko prav tako iz različnih barv in iz materiala kot je na primer plastika, pesek ali pa mavčni prah. V primeru, da želite izdelati prototip ali pa kakšno stvar natisniti, so pri podjetju Chemets, ki jih najdete na tej strani http://www.chemets.si/, pravi naslov za take podvige. Več informacij lahko dobite na njihovi spletni strani.

This entry was posted in Tehnologije and tagged , . Bookmark the permalink.