Kakovostna avtomatizacije proizvodnje pod okriljem vrhunskih sistemov

Si lahko samo predstavljate, kako na primer bi lahko sploh potekalo delo v zelo velikih proizvodnjah, kjer bi odpovedali številni kakovostni sistemi oziroma avtomatizacija proizvodnje? Nikakor, kajneda? Ta je v prvi vrsti namenjena temu, da človeku olajša težja dela in da mu prihrani veliko časa. Pri avtomatizaciji proizvodnje tako sodelujejo sodobno zasnovani sistemi oziroma vrhunski stroji oziroma roboti.

Take vrste dela si lahko predstavljate le tisti, ki ste kdaj koli tako delo opravljali tudi sami. Kljub temu da so vam sodobni sistemi omogočali hitro, lažje, kakovostno, učinkovito in tudi stroškovno dobro delo, pa je bil ves čas potreben temeljit nadzor nad  vsem; in to pod okriljem človeka.

Avtomatizacija proizvodnje pod okriljem robotov

Če morajo na primer določeni izdelki iti skozi več strojev, je potrebno v linijo postaviti več za to namenjenih robotov. Njihova primarna naloga je ta, da izdelke prenašajo iz prvega robota v drugega ter se tako avtomatizira proces proizvodnje. Stroje pa pri tem upravljajo ljudje.

Avtomatizacijo v številnih vejah industrije torej opravljajo roboti, ki pri tem poskrbijo tudi za naslednje dejavnosti: vlaganje, preprijemanje, umirjanje, prenašanje v drug stroj, pakiranje idr.

Namen avtomatizacije

Avtomatizacija proizvodnje nima samo enega namena, temveč je namenov več. Pri tem veliko vlogo igra skrajšanje prevozne poti, delovanje v okviru fiksnega taktnega časa, optimizacija stroškov ter nenazadnje tudi velika mera zanesljivosti.

Servis strojev in zagotavljanje strokovne tehnične podpore

Podjetja, ki skrbijo za avtomatizacijo proizvodnje, se ponašajo tudi s tem, da uporabnikom ponujajo odličen in hiter servis strojev, obenem pa tudi sam proces. Pri tem je mišljeno zlasti zagotavljanje podpore z izkušnjami in svetovanjem, kar pa je v kočni fazi zelo bistvenega pomena.

Ponudniki na spletu

Sicer pa lahko kar s pomočjo spleta najdete številne vrhunske ponudnike, ki so povezani z avtomatizacijo proizvodnje. Na njihovih zelo uporabnih spletnih straneh si lahko pridobite številne koristne informacije, ki so povezane s tovrstno avtomatizacijo. S podjetjem oziroma izbranim ponudnikom pa se lahko preko spletne pošte ali telefonskega klica tudi povežete. Kontakte za posamezne ponudnike boste našli na vstopnih spletnih straneh, kjer na vsa morda čaka tudi kakšna prav posebna akcijska ponudba, ki vam bo omogočala še cenejšo storitev.

Več o avtomatizaciji proizvodnje si lahko preberete na spletni strani podjetja I.H.S. Systems

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.