Kavni aparati DeLonghi – garantirano najboljši espresso

Danes so kavni aparati že skoraj del vsake moderne kuhinje. Pa ne zato, ker bi bili kavni aparati modna muha. Vsak, ki potrebuje kofein za dober začetek dneva ve, kako zelo pomemben je kavni napitek. Da bi popolnost zlili v eno samo skodelico, nam je vesolje poslalo kavne aparate DeLonghi. Naj si bo to moka kava, najbolj priljubljen espresso ali vse ostale variacije kave kot so cappuccino, latte macchiato in druge, kavni aparati DeLonghi poskrbijo za naš jutranji ritual.

Kavni aparat za espresso

Za še lažjo pripravo kave espresso, vam linija DeLonghi predstavlja številne kavne aparate, kjer za pripravo kave lahko uporabite mleto kavno mešanico ali pa kar Easy Serving Espresso (E.S.E.) tablete. Njihove stilske kavne aparate najdete v različnih barvnih odtenkih. Lahko se odločite za klasično črnega, a če se želite izogniti vsakodnevnem brisanju prahu, je morda bela barva za vas primernejša. Poleg standardne črne in bele pa so tu še denimo srebrna, bež, rdeča ali morda barva kavnega aparata.

Glavne lastnosti kavnih aparatov za espresso DeLonghi

Za pravo bogato aromo espressa poleg izbire kavne mešanice poskrbi tudi tlak kavnega aparata. Nekak standard tlaka pri kavnih aparatih za espresso je 15 barov. Dovršenost s piko na i pa bomo dosegli s pravo temperaturo vode in mleka ali pene, kar nam omogoča napredna tehnologija s termoblokom. Ta ohranja ravno pravšnjo temperaturo vode za pripravo najboljšega espressa. Kavni aparati DeLonghi za pripravo espressa so opremljeni tudi s penilnikom mleka. S penilnikom lahko torej napravimo peno za cappuccino ali preprosto segrejemo mleko za kavo z mlekom. Ne glede kakšno dozo kave potrebujete – bi višina skodelice 12 cm morala zadoščati tudi za najbolj strastne kofetkarje. Ena super lastnost o kateri morda niste niti razmišljali je zagotovo tudi ta, da je kavni aparat opremljen s funkcijo samodejnega izklopa po 20-ih minutah.

DeLonghi – tablete E.S.E., mleta kava ali kava v zrnju

Najhitrejša in najenostavnejša je zagotovo priprava kave s pomočjo tablet E.S.E.. A s kupljeno mleto mešanico ali pa celo s kavo v zrnju, ki jo zmeljemo tik pred pripravo napitka, pričaramo še bolj intenzivno aromo kave po našem okusu. Poleg tega je na tržišču na voljo ogromno kav različnih vonjav in okusov. Grobo ali fino zmleta kava v integriranem mlinčku za kavo kar v samem kavnem aparatu pa prav tako pripomore k intenziteti okusa.

Nikar ne odlašajte z nakupom kavnega aparata DeLonghi – življenje je lepše, če se nam dan začne s popolno skodelico kave.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.