Odkup zlata je zahteven postopek

Se vam je doma nabralo ogromno zlatega nakita, ki ga ne nosite in vas nanj tudi ne vežejo nobeni posebni spomini? Zakaj ga potem ne bi prodali in za isto ceno kupili naložbeno zlato? To je le ena od možnosti, da se znebite odvečnega nakita in hkrati tudi nekaj zaslužite. Odkup zlata je tako danes zelo iskana storitev, za katero se odločajo mnogi potrošniki.

Ker cene odkupa zlata nihajo na dnevni ravni, boste lahko za svoj nakit en dan zaslužili nekoliko več, drugi dan pa pač malo manj. Celotnemu postopku pa je enotno to, da je odkup zlata zahteven postopek, ki vzame kar nekaj časa. V prvi vrsti je potrebno ugotoviti ali so vaši izdelki resnično iz zlata, določiti je potrebno čistino zlata in seveda maso zlata.

Žig na nakitu ne zagotavlja čistine zlatega izdelka

Za takšen zahteven postopek je zato potrebno predvsem strokovno usposobljeno osebje in ustrezni pripomočki. Za odkup zlata je zelo pomembna tehtnica, ki mora biti redno pregledana in ustrezno označena z nalepko o pregledu in certifikatom. Poleg tega osebje uporablja še lupo, magnet, škarje za pločevino, lidijski kamen in kisline za preverjanje čistine zlata. Žig na nakitu ni merilo za zagotavljanje čistine zlatega izdelka, ampak je le oporna točka, ki pomaga pri nadaljnjem postopku.

Ko se ugotovi, ali so vaši izdelki resnično zlati, vam bo osebje na podlagi tega ponudilo odkupno ceno za vaše izdelke. Če se z njo strinjate, se vam izda račun, izplačilo pa dobite v gotovini ali na vaš transakcijski račun.

Če se zanimate za odkup ali prodajo zlata, vam priporočamo podjetje Edisongold, katerega ponudbo najdete tukaj.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.