Otroška oblačila

Med številne stroške, ki jih morate načrtovati pri načrtovanju prvega otroka, spadajo tudi otroška oblačila. Če imate med bližnjimi koga, ki je imel otroka nedolgo pred vami, imate kar precejšnjo srečo, saj boste verjetno kar nekaj stvari dobili od tega prijatelja ali sorodnika, če jih še ni podaril komu drugemu.

Seveda je zelo pomembno tudi to, da je otrok vašega prijatelja ali sorodnika istega spola kot vaš, saj bodo v nasprotnem primeru verjetno otroška oblačila napačnih barv in vzorcev. K sreči obstajajo tudi univerzalne barve, ki so namenjene tako za otroška oblačila za fante kot za punce. Običajno se odločamo za zeleno in rumeno barvo, če želimo, da jo lahko nosi tako fant kot punca.

Že na poti iz porodnišnice boste potrebovali nekaj oblek. Najbolje je, da si le-te pripravite še preden se odpravite v porodnišnico, lahko pa to izbiro in nakup zaupate partnerju, če se vsaj nekoliko spozna na to. Prav gotovo boste že v porodnišnici oz. takoj ob odhodu potrebovale otroške hlače in tudi kakšna otroška majica bo prišla še kako prav. V zimskih mesecih ne bo odveč tudi kakšna otroška jakna in še kakšno bolj toplo oblačilo, saj bo otrok prvič prišel v stik z zunanjimi temperaturami, njegova odpornost pa še ni tako dobro razvita kot vaša.

Za nakup otroških oblačil obstajajo številne prodajalne, ki se osredotočajo ravno na otroško opremo in otroška oblačila. Pri velikostih bodite pozorni, saj se otroci med seboj precej razlikujejo po velikosti, tako da ne morete slepo zaupati, če je neko otroško oblačilo namenjeno npr. šest mesečnemu otroku. Šest mesecev star otrok ima lahko namreč le štiri kile, lahko pa je že celo 2x težji.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged , , . Bookmark the permalink.