Pravilna izbira ter postavitev sedežne garniture

Pogosto se zgodi, da si v naglici izberemo pohištvo, ki kasneje ne zadosti našim potrebam in željam. Ravno zato je najbolje, da si pred izbiro ter nakupom kakršnega koli pohištva vzamemo dovolj časa in dobro premislimo, kaj bi bilo dobro za nas.

Tudi ko se odločamo za nakup sedežne garniture, je še posebej dobro treba premisliti, kakšna bo najbolj ustrezala našemu prostoru, kamor jo nameravamo postaviti. Pozorni moramo biti, da si izberemo sedežne garniture, ki so ravno dovolj velike, da je primerna tudi njihova višina ter da se bodo popolnoma prilagodile prostorom.

Dolžina sedežne garniture

Pred nakupom je potrebno izmeriti dimenzijo prostora dnevne sobe na mestu, kjer predvidevamo postavitev sedežne garniture. Pri tem je treba upoštevati tako minimalne kot tudi maksimalne mere. Najbolje, da se naredi kar izris tlorisa dnevne sobe.

Višina kavča

Lahko rečemo, da je višina kavča ravno tako pomembna kot njena višina. Predvsem je treba upoštevati višino njegovega naslona. Če nam v dnevni sobi primanjkuje prostora, se priporoča, da raje izberemo sedežno garnituro brez naslonov za roke. Na tak način si bomo omogočili več prostora za sedenje. Tudi sama garnitura za sedenje bo delovala bolj lahkotno in minimalistično.

Prilagojenost prostoru

Čeprav naj bi sedežne garniture veljale za največji in obenem tudi najbolj izstopajoč kos notranje opreme, pa je treba vseeno biti pazljiv pri njeni velikosti. Če bomo kupili preveliko sedežno, bomo povsem po nepotrebnem obtežili svoj prostor. Sedežna garnitura naj bo vedno nekoliko odmaknjena od zidov oziroma sten. Dodatni prostor je veliko bolje izkoristiti za lonec z rastlino ali kaj podobnega.

This entry was posted in Dom and tagged , , , . Bookmark the permalink.