Presenetite svojo boljšo polovico z nakitom

nakitA mislite, da imajo vsa dekleta rada nakit? Pomislite še enkrat. Čeprav bi si mislili, da so vse ženske navdušene bodisi nad rožami, čokolado ali nakitom, obstajajo kot vsepovsod tudi tukaj izjeme. Res, da si nekatere babnice navlečejo nase Boga in pol, še posebej kadar je čas za party, ampak vsak nakit pa tudi ni za vsak dan. Primer novoletne jelke je moja botra. Ta si nase razobesi tudi po pet verižic, prstani pa “krasijo” praktično vse prste – za tiste na nogi ne vem… Nekaj mesecev nazaj so starejšo sosedo okradli – pazite – na pokopališču. Odtrgali so ji verižico iz vratu.

Zlato, srebro ali kič?

Potem so tu spet take, ki prisegajo na zlat nakit – denimo moja bodoča tašča, ki praktično za vsak dogodek mora dobiti nekaj zlatega. Tukaj se bom raje vzdržala komentarja. Sledijo ženske, ki prisegajo na belo zlato, ene obožujejo srebro, mlajše avše, ki se za nočne izhode okrasijo kot krispan, pa pridejo skozi dosti ceneje z raznim kičastim nakitom.

Zame je nakit sicer lepa stvar, a mora biti priložnosten. Nič ne rečem na poročni prstan in morda še kak na katerem drugem prstu. Verižica? Ajde, ena, če že mora biti. Nikakor pa ne iz rumenega zlata. Uhančki že prej, a vse mora biti usklajeno tudi z oblačili. Denimo, ne bomo oblekle globokega dekolteja in si navesile nase verižico, ki bo bingljala med prsmi – takrat bomo se raje odločile za uhane. V primeru bolj zaprte oprave, pa bo verižica ali ruta okoli vratu prava popestritev. Zato moški… predno se odločite za brezglav nakup nakita za vašo boljšo polovico, se vsaj pozanimajte, kak tip ženske je in kaj ji je všeč, saj je najhuje, če moraš nositi nakit, ki ti nikakor ne odgovarja samo zato, ker smo ga dobile od ljubljene osebe.

This entry was posted in Moda. Bookmark the permalink.