Tečaj angleščine za gospodinje?

Ja, za gospodinje. Pri tem ne mislim nič slabega. Sama se gotovo ne označujem za gospodinjo, saj sem ekonomistka in štejem malo nad trideset let, a ko pridem iz službe se gotovo posvečam opravkom, ki veljajo za gospodinje – čistim, pospravljam, kuham in pečem, skrbim za triletnika in razvajam moža. In v tem najdem veliko veselja!

Ideja za tečaj angleščine za gospodinje se mi je porodila zaradi moje ljubezni do kuhanja. Časi, ko smo recepte izbrskali iz zaprašenih knjig so mimo, zato jih večino najdem na spletu, to pa pomeni, da so večinoma v angleščini. In včasih bi zaradi tega res potrebovala poseben tečaj angleščine za gospodinje. Takšnega, ki bi mi razložil, kaj je kaj.

Torej: potrebujem tečaj angleščine, ki bi se ukvarjal predvsem s kuharskimi postopki (tu bi prišel prav še dodatek francoščine), z živili, merskimi enotami in podobno. Takšnega, ki bi mi približal klasične jedi iz drugih kultur! Saj veste, v tujih receptih pač merijo sestavine v skodelicah, ne pa v gramih. In torta ni zgolj torta, ampak ima lahko imena kot je »red velvet cake« ali »angel cake« ali »upside-down« cake. Da o sestavinah sploh ne govorimo – včasih je prava znanost ugotoviti kaj je »half-and-half«, ter kdaj uporabiti kondenzirano mleko ali mleko v prahu …

Torej, iščem junaka ali junakinjo, ki bi znala narediti tečaj angleščine, specializiran za kuharijo ali gospodinjstvo na splošno. Kaj ni pri nas nobene učiteljice angleščine, ki bi jo to veselilo? Nobene Angležinje ali Američanke, ki bi bila pripravljena izkoristiti takšno tržno nišo? Srčno upam, da se kje kakšna najde. Prepričana sem namreč, da bi bil lahko takšen tečaj angleščine pravi hit.

This entry was posted in Izobraževanje, Jeziki and tagged , , . Bookmark the permalink.