Tečaji jezikov so mi povzročali preglavice

tecaji jezikov6Tečaji jezikov so mi že od nekdaj povzročali glavobole. Začelo se je z nemščino, ki so mi jo starši želeli vsiliti odkar vem zase. Čeprav danes so mnogo bolj zanimivi tečaji jezikov, ki jih imajo organizirane otroci v vrtcu. Rada bi se spomnila, kako je bilo pri nas, a vem da dovolj »lepo«, da si nisem zapomnila prav ničesar. Si lahko mislite, da so se mi tečaji jezikov v začetnem šolskem obdobju celo tako zamerili, da sem se očitno zavestno odločila, da bom pozabila, kako je izgledala moja učiteljica nemščine?! Pa se spomnim prav vseh, ki so me učili. Morda pa sem bila vseeno še premajhen otrok. Kaj pa otrok ve, katere so prednosti tečajev jezikov. Vse samo, kaj mu je všeč in kaj ne in tečaji jezikov kot tudi vsi ostali predmeti lahko dobijo neprijeten prizvok, če otroku ni všeč bodisi sam učitelj oz. učiteljica ali pa morda samo pristop, ki ga uporablja.

Tečaji jezikov – moja ljubezen

tecaji jezikov7No, tako kot so mi včasih tečaji jezikov predstavljali težavo, je danes situacija popolnoma nasprotna. Zame so jeziki postali nekaj čudovitega. Vsak jezik je nekaj posebnega in kot takšnega ga moraš vzeti. Suhoparni tečaji jezikov, kjer se učimo le besed in slovnice, niso to, kar bi v osnovi morali biti. Tečaji jezikov – vseh jezikov bi morali biti zastavljeni na način, da bi se nam skozi jezik predstavila tudi kultura in običaji, saj bi le-tako lahko dojeli jezik kot celoto in marsikaj bi bilo razjasnjeno.

Ne vem ali je to zaradi poklica, ki ga opravljam ali zgolj želje po odkrivanju vedno novih stvari, predvsem mislim, da k želji po spoznavanju drugačnega okolja in z njim povezanega jezika tamkajšnjih ljudi vpliva moja osebna narava in pustolovski duh. Že od nekdaj sem želela prepotovati svet. Govoriti angleško, špansko, italijansko, francosko, nemško in se v vsaj polomljenem jeziku sporazumevati z maternimi govorci. Tečaji jezikov so z agencijo Lta dobili čisto drugo dimenzijo. Oni vam omogočijo, da doživite pravi utrip tujine – organizirajo namreč jezikovna potovanja v tujini in vse kar je potrebno v zvezi s potovanjem. Odkar sem spoznala to obliko učenja jezikov, so tečaji jezikov moja prva prava ljubezen.

This entry was posted in Jeziki and tagged , , . Bookmark the permalink.