Vrtna kosilnica – s katero vrsto nad svojo zelenico?

Robotska, bencinska, akumulatorska ali električna vrtna kosilnica? Že veste s katero od omenjenih vrst se boste dovolj učinkovito lotili svoje zelenice? Zadnji trend pri košnji so zagotovo robotske kosilnice, toda zavedati se morate, da je pri izbiri takšne naprave neredko pomemben še kakšen drug faktor in ne samo najnovejša možna tehnologija.

Najpomembneje je torej, da si za košnjo svoje zelenice izberete primerno ter seveda kakovostno kosilnico, ki vas ne bo puščala na cedilu. Za manjše površine so najprimernejše električne. Osebe, ki so nekoliko bolj ekološko ozaveščene, pa precej raje posegajo po akumulatorskih kosilnicah. Zanje so dobrodošle tudi robotske in ročne. Slednje delujejo na potisk s hojo.

Način in pogostost uporabe vrtne kosilnice

Da vam bo vrtna kosilnica kar se da najbolje pa tudi najučinkoviteje služila, pred nakupom dobro razmislite zlasti o načinu ter o pogostosti uporabe. Nujno se morate vprašati, kako veliko površino boste z njo kosili in kako pogosto. To sta namreč poglavitna faktorja pri izbiri tovrstne naprave. Ne nazadnje pa ima precej odločilno vlogo še cena.

Ročna vrtna kosilnica je še najbolj primerna za nekoliko manjše površine. Takšen tip kosilnice je cenovno daleč najugodnejši. Ne povzroča nikakršnega hrupa ter ne porablja goriva in elektrike. Za delovanje potrebuje le vašo energijo, zato je pravzaprav odlična izbira tudi za razgibavanje. Cene za takšen tip kosilnice pa se gibljejo med približno 55 in 520 evri.

Električna vrtna kosilnica v primerjavi z bencinsko

Vrtna kosilnica na elektriko se zlasti dobro obnese na srednje velikih površinah. V primerjavi z bencinsko je precej bolj ekološko čista ter seveda tudi učinkovitejša. Kljub temu pa je takšen tip naprave neredko premalo močan. Obenem pa v svoji neposredni bližini delovanja potrebuje vir električnega toka. Zaradi kabla so precej težje vodljive. Cene za takšen tip se gibljejo med 60 in 200 evri.

Bencinska vrtna kosilnica se odlično obnese na obsežnejših tratah. Predvsem tam, kjer prevladujejo dolge ter trde trate. Bencinski motor v primerjavi z električnim daje precej večjo moč, zato lahko poganja tudi kolesa naprave. Rezilo se tako ne ustavi niti na trdih tleh.

This entry was posted in Dom and tagged , . Bookmark the permalink.