Zlate palice zagotavljajo varnost tudi v primeru finančne krize

Žlahtne kovine so bile cenjene že v različnih zgodovinskih obdobjih in ravno zlatu se je vedno pripisovalo največji pomen. Zato je bilo v preteklosti zelo priljubljeno kupovanje zlatega nakita, danes pa se ljudje poslužujejo tudi drugih načinov vlaganja v to žlahtno kovino. Eden od teh so tudi zlate palice, ki so danes eden od bolj priljubljenih načinov vlaganja.

Dejstvo je, da je zlato danes zelo iskana žlahtna kovina katerega cena dnevno niha. Tudi če pogledamo pretekla obdobja, je cena zlata zelo variirala. Medtem, ko so bila obdobja naraščanja, jim je sledilo obdobje strmega padca in obratno. Vendar ne glede na to, velja zlato za edino plačilno sredstvo, ki ne potrebuje garancije tretje strani in je zato v primeru večjih finančnih kriz edina varnostna rešitev.

Varčevanje na kratki rok se ne priporoča

Za vsakega posameznika je pomemben podatek, da lahko zlate palice unovčite kadarkoli, njihovo vrednost pa lahko dnevno spremljate na borzi plemenitih kovin. Zelo pomembna prednost vlaganja v zlato je ta, da je trenutno naložbeno zlato neobdavčeno, v primeru fizičnih oseb se ne obdavči niti kapitalski dobiček.

Naložbe v zlate palice je potrebno gledati dolgoročno, saj se varčevanje na kratki rok ne priporoča. Pri tem pa je potrebno biti pozoren tudi na tako imenovani sivi trg, kjer najdete veliko ponaredkov in manj kvalitetnih zlatih izdelkov. Vsekakor so najboljša rešitev naložbene zlate palice, ki jih dobite le pri preverjenem ponudniku. Le ta vam zagotavlja kvaliteto in zanesljivost, ob nakupu pa vam tudi ustrezno svetujejo in izdajo vsa potrebna potrdila.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.